реклама
super.kg logo

Адам күнүнө канча өлчөмдө жашылча-жемиш жеши керек? Кайсы жашылча кандай ооруга даба, кимдерге чийки азык жегенге болбойт? Чийки азыктарды көп жегендин пайдасы тууралуу айтып беребиз

 

Организмге керектүү жана оорулардын алдын алуучу витамин, углевод, белок, клетчаткалар жашылча-жемиштерде көп. Жашылчаларды тамакка кошуп кайнатууда, кууруганда керектүү заттардын көбү өлөт. Андыктан жашылча-жемиштерди бышырбай жегенди адатка айлантуу организмди керектүү витаминдер менен камсыздоого өбөлгө болот. Бул өзгөчө авитаминоз күтүлчү жазында керек. Жашылча-жемиштерди канча өлчөмдө жеш керек? Кимдерге сунушталбайт?

Пайдалуу макаланы “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№904, 27-февраль, 2020-жыл) окуй аласыз.


кошулду


 
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.


 Рубрикадагы соңку кабарлар 

Рейтинг: Рейтинг 0 
Талкуу жабык.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул кабарды окуду:

Кабарлардын саны:
144390;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Жибек Жолу проспектиси 381
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: